Skip to main content

Семинар – Пејзажна хортикултура 2017

Поштовани чланови УПХС, колегинице и колеге,
Управни одбор Удружења за пејзажну хортикултуру Србије (УПХС) је обавио припреме и обавештавамо вас да ће се Семинар Пејзажна хортикултура 2017 са одабраним темама из области пејзажне архитектуре и хортикултуре одржати 10.02.2017. године на Шумарском факултету Универзитета у Београду (улица Кнеза Вишеслава 1, Београд) у амфитеатру.
     Програм четрнаестог семинара из области Пејзажне архитектуре и хортикултуре, обухвата актуелне теме из области законске регулативе везане за заштиту здравља украсних биљака, дијагнозе и ране детекције карантинског организма, страних инвазивних врста инсеката и гљива, најновије резултате докторске дисертације о компатибилности калемљења Sato-zakura трешања и домаћих подлога из рода Prunus, неговања и заштите здравља украсних биљака, примере међународних стандарда за неговање дрвећа, за производњу и заштиту цвећа и иницијатива за заштиту интереса произвођача садног материјала. Показаћемо резултате међународне активности УПХС у 2016. години. Овом приликом ћемо представити расаднике и вртне центре из Бугарске.
     Циљ нам је, као и увек до сада, да програм задовољи интересовања и потребе што већег броја чланова УПХС и других стручњака, који посећују Семинар Пејзажна хортикултура.
     Организацију Семинара подржавају донатори који ће представити своје производе и услуге од значаја за пејзажну архитектуру и хортикултуру: средства за заштиту и исхрану биљака, пројектовање парковског и пољопривредног наводњавања и друге услуге, производе и опрему. Као и увек до сада, наши донатори, ће обогатити програм Семинара.
Организатори Семинара су:
     УДРУЖЕЊЕ ЗА ПЕЈЗАЖНУ ХОРТИКУЛТУРУ СРБИЈЕ (УПХС), Кнеза Вишеслава 1, 11030 Београд. Контакт особа је Милан Топаловић, дипл.инж., е-пошта: info@topalovic.rs, www.hortikultura.org.rs
     УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ, ШУМАРСКИ ФАКУЛТЕТ, Кнеза Вишеслава 1, 11030 Београд, факс 011/254 5485, моб. 063/8512627, е-пошта: milka.glavendekic@mts.rs

     Индивидуални чланови УПХС су сви они који су платили чланарину за 2016. годину. За њих је потребно да уплате појединачну годишњу чланарину за 2017. годину у износу од 3.000,00 динара и котизацију у износу од 2.000,00 динара, чиме стичу право учешћа на Семинару. Уплатом колективне чланарине за правна лица (јавна комунална предузећа, регистровани расадници, самосталне радње, приватна предузећа, дирекције или агенције за градско грађевинско земљиште, дирекције за комуналне послове, представници локалних самоуправа, средње школе и друга правна лица) у износу од 12.000,00 динара и котизацијом од 2.000,00 динара за сваку особу која присуствује Семинару, стичу право учешћа као колективни чланови. За остале учеснике, који нису чланови УПХС, предвиђена је индивидуална котизација у износу од 6.000,00 динара. Студенти само треба да попуне приступницу да би постали чланови УПХС. Они могу присуствовати Семинару без плаћања котизације али не добијају зборник предавања.
      Жиро-рачун УПХС је 160-142002-94, Банка Интеза АД Београд, ПИБ 103653430. Изузетно ценимо уколико уплатите чланарину пре одржавања Семинара, јер се трошкови организације подмирују из тог извора. Уколико нисте у прилици да котизацију и чланарину платите пре Семинара, бићете у могућности да то урадите по доласку на Семинар.
     Надамо се да ћете наћи интереса да учествујете на четрнаестом семинару Пејзажна хортикултура 2017 лично и/или упутите стручњаке из предузећа/установе на Семинар и тиме допринесете перманентној обуци кадрова који раде у области пејзажне архитектуре и хортикултуре.

ПРЕДСЕДНИК УПХС
Проф. др Милка Главендекић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *