Skip to main content

Rasadnik Topalović

Familija Topalovića živi u Lipolistu (opština Šabac) od kraja osamnestog veka. U devetnestom i početkom dvadesetog veka živelo se od klasične poljoprivrede.

Porodična firma Rasadnik Topalović ruže, ukrasno bilje i voćne sadnice danas gaji na više od 22 hektara. Ruže, po kojima je ovaj kraj, verovatno, najpoznatiji, zauzimaju površinu od oko 10 hektara, a isto toliko prostora danas zahvata i naša proizvodnja sadnica četinara i lišćara, dok smo kontejnersku proizvodnju razvili na dva hektara. Samo u ovoj godini naš rasadnik proizvešće oko 300 hiljada sadnica ruža, a plan nam je da sledeće godine dostignemo proizvodnju od pola miliona sadnica ruža. Osim toga na našim parcelama godišnje se odgaji oko 30 hiljada voćnih sadnica i oko 100 hiljada sadnica četinara i ukrasnog žbunja.

Uvereni da samo kontinuiranim unapređenjem znanja u ovoj oblasti možemo ostvariti svoju viziju, konstantno radimo na usavršavanju, znanja, proizvodnje i svojih usluga. Prateći savremene trendove, proizvodni sistem gotovo u potpunosti smo automatizovali, sve površine na kojima gajimo biljke navodnjavaju se, a PRVI u Srbiji 2010. godine uveli smo u upotrebu FOG sistem.

Rasadnik ima neprekidni rast proizvodnje i plasmana u poslednjih dvadeset godina, a osim plasmana na domaćem tržištu, svoje proizvode Rasadnik Topalović, danas izvozi u Italiju, Poljsku, Rusiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru….

Osim proizvodnje ruža, voćnih sadnica i ukrasnog bilja Rasadnik Topalović bavi se projektovanjem i ozelenjavanjem površina, a svoju posvećenost profesiji i kreativnost naši stručnjaci pokazali su na brojnim lokacijama u našoj zemlji stvarajući lepše i komfornije okruženje mnogim kompanijama i našim poslovnim partnerima.

  • Karađorđeva 171, Lipolist, Srbija
  • (015) 274-331
  • prodaja@topalovic.rs
  • topalovic.rs
  • Rasadnik na mapi